7 Nisan 2017 Cuma

SAFFET EMRE TONGUÇ,GEZİ,SEYAHAT,YAZAR,TARİHÇİ,REHBER


Saffet Emre Tonguç

Tarihçi, Seyahat Yazarı, Profesyonel Rehber


“Bir insanın gitme tutkusunu taşıyabilmesi için dünya coğrafyasını bir yap-boz gibi görebilmesi gerekli. Her seyahat bu yap-bozun bir parçasını tamamlar.”

 Gitme tutkusu genetik


 Saffet Emre Tonguç geziyor, fotoğraf çekiyor ve yazıyor. Tonguç, gitmeyi meslek edinenlerden. Duygularını, “Gitme tutkusu kişinin genetik kodlamasında var. Bu istek benim açımdan vizyonumu açan, ufkumu genişleten bir unsur oldu. Çoğu insan hayatı, çalışıp mal edinmek olarak görüyor. Oysa önemli olanın beyinsel anlamda bir zenginliğe ulaşabilmek olduğunu düşünüyorum” sözleriyle açıklıyor.

 Bugüne kadar yüzden fazla ülkeye birçok kez giden Tonguç, Türkiye’nin dünyada görülmesi gereken ilk yerlerden biri olduğunu ancak tanıtımına yönelik önemli eksikliklerin bulunduğunu söylüyor. “A ile B arasındaki en kestirme yol Türkiye. Bu nedenle de inanılamayacak kadar çok sayıda uygarlık izlerini Türkiye’de bırakmış. En güvenilir rehber kitaplardan ‘Lonely Planet’ın Türkiye bölümünde; ‘Yunan kalıntılarını görmek istiyorsanız Yunanistan’a değil Türkiye’ye; Roma kalıntılarını görmek istiyorsanız İtalya’ya değil Türkiye’ye gidin’ diyor. Bu çok doğru bir tespit. Ancak bunun farkında değiliz ve değerini bilmiyoruz. 100’ün üzerinde ülkeye gittim, ancak hala en çok etkilendiğim yerlerden biri Anadolu” diyor.

 Saffet Emre Tonguç kimdir?

 1987’de Turizm Bölümü öğrencisiyken profesyonel rehberliğe adım attı. Amatör fotoğraf çalışmaları, 1990 yılından itibaren, ABD ve Avustralya başta olmak üzere, çeşitli uluslararası yayınlarda yer aldı. ABC Televizyonu’nun “Good Morning America” programında sunuculuk yaptı. 2005’te Rotary Kulübü tarafından “Meslek Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Gerek mesleki gerek kişisel ilgisinden dolayı 100’e yakın ülkeye seyahat etti. Türkiye Turist Rehberleri Birliği tarafından 2005’te “Türkiye’nin En Çok Seyahat Eden Rehberi” seçildi. 2006 yılında ise “Yılın Seyahat Yazarı” olarak ödüllendirildi.

Konuşma konuları

• Görülecek 101 Yer; Dünyada, Avrupa’da, Amerika’da, Türkiye’de...


• İstanbul Hakkında Her şey...

• Boğaz Hakkında Her şey...

Yayınları



İSTANBUL HAKKINDA HER ŞEY

Bugüne kadar yazılmış en kapsamlı, en güncel ve en zengin görsel içeriğe sahip İstanbul kitabı... Kitapla birlikte, şehrin içine giriyor ve kayboluyorsunuz. İstanbul en özel sırlarını bu kitap aracılığıyla İstanbul âşıklarıyla buluşuyor.

Saffet Emre Tonguç ve Pat Yale, 2007’de bugüne kadar yazılmış en kapsamlı, en güncel ve en zengin görsel içeriğe sahip İstanbul kitabını yazmak üzere yola çıktılar ve bir senede biteceğini sandıkları bu macera tam tamına üç sene sürdü. Şehirde bazen yürüyerek, bazen değişik araçları kullanarak 15.600 kilometre yol kat eden ikilinin kendi çektikleri fotoğraflara 60’tan fazla fotoğrafçı katkıda bulundu.

Tonguç ve Yale, 650 sayfalık kitapta 3.000 fotoğraf, illüstrasyon, harita, gravür, minyatür ve tarihi fotoğraf kullandılar. Tarihi ve turistik mekânlar dışında şehirdeki restoran, kafe, bar, dükkan, otel, hostel, gece kulübü ve hamam gibi 2.000’e yakın mekanı ziyaret edip görüşlerini satırlara aktardılar.

Gebze’den Ağva’ya şehirde ayak basmadıkları yer kalmadı. Kitap, “İstanbul The Ultimate Guide” olarak İngilizceye çevrildi.



BOÐAZ HAKKINDA HER ŞEY

Tarihçi ve gezgin Saffet Emre Tonguç; 2010 yılında "En İyi Turizm Yayını" ödülünü alan İstanbul Hakkında Her Şey kitabının ardından, “İstanbul İçin Her Şey” kitabındaki yol arkadaşı İngiliz seyahat yazarı Pat Yale ile birlikte hazırladığı “Boğaz Hakkında Her Şey” isimli yepyeni eseriyle İstanbul tutkunlarının karşısına çıkıyor.

Boğaz Hakkında Her Şey; bugüne kadar boğaz hakkında yazılmış en kapsamlı ve en güncel çalışma olarak tanımlanıyor. Eserde, boğazın en meşhur yalılarının hiç görülmemiş iç mekân fotoğraflarının yanı sıra, bir uçtan bir uca boğaz ile ilgili en yeni bilgiler yer alıyor. Kitabın rotası Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Saffet Emre Tonguç, okurları Cankurtaran’dan Rumeli Feneri’ne, Kadıköy ve Moda’dan Anadolu Feneri’ne kadar toplam 34 durağın yer aldığı heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor. Üstelik eserin en başında yer alan haritada, ziyaret ettiğiniz yerleri işaretleyebilmeniz için kutucuklar dahi düşünülmüş.

Tam 348 sayfadan oluşan rehberde, yalın ve kolay anlaşılır metne yüzlerce renkli ve özel fotoğraf eşlik ediyor. Saffet Emre Tonguç’un aylarca süren çalışması; otellerinden restoranlarına, cami ve çeşmelerinden kiliselerine, yalılarından köşklerine, saraylarından müzelerine kadar “Boğaz Hakkında Her Şey”in yer aldığı olağanüstü bir rehber niteliğinde. Yalnızca turistler değil, İstanbul’da yaşayan gezginlerin de yanından ayırmaması gereken bir kitap. Kitabın, “Bosphorus The Ultimate Guide” olarak İngilizce baskısı da bulunuyor.

TÜRKİYE'DE GÖRÜLMESİ GEREKEN 101 YER

Türkiye`nin ödüllü turizm yazarları Fatih Türkmenoğlu ve Saffet Emre Tonguç`un kaleminden Türkiye rehberi...

Biri TV programcısı, gazeteci ve gezi yazarı, diğeri profesyonel rehber, tarihçi ve gezi yazarı olan iki ünlü kalem, Türkiye`de görülmesi gereken 101 yeri seçtiler.

Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlanan Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer kitabı mutlaka görülmesi gereken yeryüzü cennetleri, mitolojik öyküleri, insani dokunuşları, tarihsel arka plan bilgilerinin yanı sıra nerede kalınır, nerede yenir, ne yapılır gibi pratik ipuçlarını da içeriyor.

Türkiye`yi karış karış gezen iki deneyimli yazarın titizlikle seçtiği 101 yer, 1000`i aşkın fotoğrafla belgelendi. Ayrıca rehber bilgileri bizzat yazarların kendi deneyimlerinden yola çıkılarak belirlendi. Türkiye`de görülmesi gereken 101 yer kitabı, Türkiye’nin cennet köşeleri için yepyeni bir panorama çiziyor. Antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından rafting, trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey bu kitapta. Kitabın, “101 Must - Places in Turkey” olarak İngilizce baskısı da bulunuyor.

AVRUPA'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN 101 YER

Türkiye’nin en iyi profesyonel rehber ve gezi yazarı Saffet Emre Tonguç`un kaleminden Avrupa rehberi...

Türkiye’de alanında bir ilk olan ve bütün Avrupa’yı kapsayan kitapta 40 ülke ve 101 yer bulunuyor. Ülkeler hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra çok sayıda görselle zenginleştirilen kitap, “nerede yenir”, “nerede kalınır” gibi ipuçlarını da içeriyor. Kitap; Avrupa’daki tüm önemli şehirlerin tarihi ve turistik yerleri dışında ulaşım, alışveriş, restoran, gece hayatı ve otel bilgilerini de detaylı biçimde veriyor.

“Avrupa’da Görülecek 101 Yer” kitabı, yaşlı kıtadaki Osmanlı ve Türk izlerini de takip edip okura ilginç bilgiler aktarıyor. Tallinn’de bir kilise haçının altındaki hilalin, Viyana’da kahvenin, Stockholm’de Süryanilerin, Berlin’de Bergama Müzesi’nin, British Museum’da Efes Artemis Tapınağı’nın, Rodos’ta Cem Sultan’ın, Arnavutluk’ta Rahibe Teresa’nın, Figueres-Dali Müzesi’nde Kapalıçarşı işi sandığın, Peterhof Sarayı’ndaki Çeşme Odası’nın hikâyeleri kitapta yer alan detaylardan sadece bazıları.

Satış rekorları kıran “Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer” kitabının yazarlarından Saffet Emre Tonguç’un beş yıllık çalışmasının ürünü olan eser Avrupa’ya gidecek herkesin başucu kitabı olmaya aday.


Yazar : İndeks: Konuşmacı Ajansı


Kaynak : www.icerikfabrikasi.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'den Açıklama, "dövizlerinizi yönetemiyorsunuz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ülke ekonomisini daha sağlam bir zemine oturta bilmek için reel sektörün döviz konusunda daha te...