13 Mart 2018 Salı

Türkiye’ye Yatırım Yapan İş Adamları



Gelişen teknoloji, artan iş gücü, değişen dünya, insanoğlunun farklı istekleri ve yeni deneyim arayışları. Birçoğu zaruri ihtiyaç kapsamında birçokları ise hobi ve yenilikleri keşfetme arzusu ile şekillenen arayışlar. Hayatın her alanında kendini gösteriyor. Değişen farklılıklara ayak uydura bilmek, var olan ekonomik gücü ayakta tutabilmek ticari şirketleri de büyük bir arayışın içine sürüklüyor. Bu anlamda yapılan çalışma ve araştırmalar birçok iş adamının Türkiye’ye yönelmesini sağlıyor.


Ticaretin ulusallıktan çıkıp küresellik alanına girmesi, devletlerarası ticaretin büyümesine katkı sağlamaya başladı. Bu değişim iş adamlarını yeni pazar arayışına sürükledi. İş adamları arasında Türkiye önemli bir Pazar olarak görülmeye ve bu alanda Türkiye’ye yatırım yapmaya başlandı.


Türkiye’ye Yatırım Yapan Bazı Devletler

Bu gün dünyanın birçok ülkesinde ki iş adamları yatırım için Türkiye’yi seçiyor. Bu seçimlerinde en önemli etken, ülkenin istikrar vaat etmesi ve bu istikrarın genç nüfusla desteklenmesi olarak görülebilir.

İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre, Japonya, Kuveyt, Lübnan, Azerbaycan gibi birçok ülke iş adamı yeni yatırımlarında Türkiye’yi önemli bir Pazar olarak görmekte ve yatırımlarını bu yönde yamaktadırlar.


Yatırımcı İş Adamları

Kendi sektöründe belli bir kalite ve başarıya ulaşan iş adamları tanınmış olan markalarının farklı ülkelerde kalıcı ve uzun vadeli gelir sağlaya bilecekleri ticari anlaşmaları yaparken birçok şeye dikkat ederler. Bunların en başında gelen, gelecek açısından ülkenin durumu ne olacağıdır. Günü kurtarmaktan ziyade firmanın gelecek vaat etmesi yönünde çalışmalar yaparlar. Bu çalışmalarını yeni pazarların yeterliliğinden ziyade kalıcı ve uzun ömürlü olması yönünde yapar, bu yönde kararlar alırlar. Bir iş adamının bir ülkeyi yatırım amaçlı seçmesi ve o ülkede büyük yatırımlar yapması aynı zamanda ülkenin gelişmişlik ya da gelişme yönünde istikrarlı olduğunun bir kanıtı olur.














Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'den Açıklama, "dövizlerinizi yönetemiyorsunuz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ülke ekonomisini daha sağlam bir zemine oturta bilmek için reel sektörün döviz konusunda daha te...