12 Nisan 2017 Çarşamba

AMAN DA BRAVO, HAVAN’DAN BY BEFF GOURMET, MİTTAG, AVLU, KAF



Şehirde bahar kafası

Bu hafta önce, baharı en güzel karşılayan semtlerden Emirgan’a uğruyoruz. Buradaki lezzet duraklarının ardından Yeniköy ve Maslak’a uzanıyoruz. Şehrin tadını çıkarmak için, buyurunuz.

AMAN DA BRAVO


AKŞAMLARI DAHA KEYİFLİ

İlk açıldığında baya ses getirmişti, sadece öğlen saatlerinde servis yapması. Hatta bu usul çok sevilmiş, uzun süre yer bulmak imkansız olmuştu. Yemekleri de bu ilgiyi fazlasıyla hak edince gelen taleplere karşı koyamadılar ve akşam yemeği servisine de başladılar. Evet, mutfağı kadar adına da bayıldığım Aman da Bravo’dan bahsediyorum. Emirgan Reşitpaşa’daki bu güzel mekan her akşam yeme içmeye meraklı çok iyi grupları ağırlıyor. Gittiğinizde tıpkı yurtdışındaki gibi gizli saklı ve lezzetli lokantaları keşfetmiş gibi oluyorsunuz. Nefis mantısını ve bonfilesini yemeden dönmeyin. Tatlıları ise bir bir deneyin. Pişman olmayacaksınız.

HAVAN’DAN BY BEFF GOURMET

ÖÐLEN GİTMEK ŞART

Güzergahımız yine Reşitpaşa. Son iki yıldır kaliteli yemeğin adresi haline gelen mahallenin son konuğu ise Havan’dan. Burası tam bir aile restoranı. İsmindeki “BEFF” de aile üyelerinin baş harflerinden geliyor. Her gün değişen sağlıklı ve lezzetli ev yemeklerinin hakkını veren mekanda, adet olduğu üzere şimdilik sadece öğlen servisi var. Kısa zamanda büyük ilgi gören ve öğlen saatlerinde kendi kitlesini yaratan Havan’dan’a giderseniz zeytinyağlıları ve et yemeklerinin hakkını verin derim. Cumartesiye denk gelirseniz kaburga burgerin tadını mutlaka bakın. Duvarlara asılı lezzetleri de satın alabileceğinizi peşinen söylemiş olayım.

MİTTAG

SAÐLIKLI ANNE YEMEKLERİ

Yine Reşitpaşa, yine sağlıklı yemekler. Bu defa, saatler daha uzun ama yine sadece öğlen kafasında olan Mittag’a uğruyoruz. Siz de bahar geldiğinde benim gibi Emirgan taraflarına sık sık gidenlerdenseniz, bu lezzet durakları sayesinde semte yolunuzu daha çok düşürebilirsiniz. Burada da her güne ayrı bir menü hazırlanıyor çok sevdiğimiz anne yemekleri, en sağlıklı halleriyle servis ediliyor. Cuma gününe özel menüye giren balık dışında çorba ve et yemekleri oldukça popüler. Giderseniz uzun uzun tadını çıkarın.

AVLU

YENİKÖY’ÜN EN YENİSİ

Yeniköy şehrin en keyifli semtlerindendir. Burada kendinizi bir mekana teslim ederseniz müdavimi olmamanız imkansız. Bilenler bilir eskiden La Vie En Rose vardı ve böyle bir yerdi. Şimdi ise yerine açılan Avlu, kısa zamanda yarattığı müdavim kitlesiyle adından söz ettiriyor. Tam da baharın ruhuna uygun geniş ve huzurlu avlusuyla konuklarını ağırlarken, leziz yemekleri ve kokteylleriyle gelenlerden tam not alıyor. Özellikle kuzu tandır, tahinli bal kabaklı tatlısı ve Adana’ya has köz kahvesini öneririm. Tabii ki, menünün geri kalan kısmını da.

KAF

KAF’A NEREYE SEN ORAYA

Yeni nesil kahvecilerin “en yenisi” KAF, Maslak 1453’de boy gösterdi. Bildiğiniz kahvecilerle ortak noktası, birbirinden lezzetli kahveleri en güzel şekilde sunmaları. Farkı ise kurucusu Atilla Bingöl. Alaçatı Esnaf’la yeme içme dünyasındaki rüştünü ispatlayan Bingöl, şimdi içine bol bol eğlence de serpiştirdiği yeni nesil kahvecilikte şartları zorluyor. Yakında zamanda Londra’ya da şube açmayı planlayan ekibin, kahvelerini de akşam üstü eğlencesini de test etmek istiyorsanız yollara düşmeye değer. Bu arada, nefis sandviçlerini yemeden dönmeyin.

*Yazarımızın bu yazısı daha önce Hello Dergisi'nde yayınlanmıştır.

Yazar : İsmail Polat

Kaynak : www.icerikfabrikasi.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'den Açıklama, "dövizlerinizi yönetemiyorsunuz"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ülke ekonomisini daha sağlam bir zemine oturta bilmek için reel sektörün döviz konusunda daha te...